Testimoniatges

   eurecat_logo1

ELS DIRECTIUS AMB ELS QUE COL.LABOREM, OPINAN:

“La Lectura Vertical: una formació original i innovadora que desenvolupa tant les competències professionals com emocionals. Una formació molt apreciada pels col.laboradors que han augmentat la seva motivació i el seu sentiment de pertinença a una organització que busca permanentment l’excel.lència.”

Joan Sitges (Director General COFIDIS Hispania, EFCSA)

“Després d’assistir personalment a un curs de Lectura Vertical en el Centre d’Assistència Primària (CAP Casc Antic) que dirigeixo, vull expressar la meva satisfacció davant d’aquesta formació in-company, diferent de tot el que hem fet fins ara a nivell de formació i que té un sòlid i dens contingut apreciat per tots els participants al curs. S’han assolit plenament els objectius previstos de cohesió d’equip, motivació del personal sanitari i dinamització del grup. Han augmentat les habilitats comunicatives dels participants al curs que, d’altra banda, han perdut la por a aportar les seves idees, alliberant la pròpia creativitat, una qualitat sovint ignorada que aplicada a l’àmbit professional genera iniciatives i és un estímul en l’exercici del treball quotidià. Altrament, tots els components del grup estem molt contents d’haver aprofundit en aspectes literari-culturals que la nostra formació no ens havia aportat i que Zeneida Sardà ha introduït amb la seva expertesa i professionalitat.”

Dr. Vicenç Grenzner (Director – EAP Casc Antic – Institut Català de la Salut/ ICS)

“A rel de la lectura d’un llibre molt original que va fer-me arribar Pere Illa, aleshores director de RRHH de l’Hospital de Granollers, La Lectura Vertical, una formació innovadora a l’empresa, vam decidir posar en marxa en el nostre centre cursos de Lectura Vertical. 
La decisió era arriscada per la novetat ja que aquesta tècnica no s’havia experimentat encara en hospitals. Vam ser doncs pioners en l’àmbit de la salut.
L’experiència, iniciada l’any 2005, va resultar ser un èxit. Des d’aleshores hem anat fent cursos de forma regular amb metges, infermeres i comandaments.
 A diferència de les demés formacions, aquesta formació no se centra en cap aspecte concret de la professió. Aquest és justament el “secret” de l’èxit. Durant les dues hores setmanals en que té lloc el curs, els assistents disfruten d’un espai on “oblidar” l’estrès que comporta la feina diària, s’alliberen dels pensaments obsessius que els neguitegen i aprenen a conèixer millor els companys amb els que treballen dia a dia a un ritme que dificulta la relació interpersonal. 
Els resultats són una autèntica “teràpia de relaxació mental” reconeguda pels propis assistents alhora que es facilita i es reforça el treball d’equip i la concentració amb el que es fa, amb tot el que això reporta de beneficiós per a l’hospital i l’atenció als malalts.

”

Eulàlia Guix Llistuella (Cap de la Unitat de Formació Contínua de 
la Fundació Hospital/Asil de Granollers.)

“La nostra empresa, pionera  en l’aplicació del mètode de la Lectura Vertical, va aconseguir  des de bon principi els objectius que ens haviem proposat al iniciar els cursos. Es va assolir àmpliament augmentar la capacitat d’expressió dels participants al curs i, a més, van anar apareixent beneficis  de caràcter emocional.
Vam poder comprovar  una disminució de l’estrès laboral  en les persones que assistien al curs  i més  dinamisme  i ganes en la feina.  A nivell del grup, les sessions  es van convertir en un espai de consolidació per a les relacions interpersonals que va repercutir molt favorablement en el treball d’equip. “

Jordi González (Director General de l’empresa VENCA, filial espanyola del Grup Internacional Trois Suisses)

“En la nostra empresa de màrqueting directe, posar en marxa un curs de Lectura Vertical va representar un estímul important pels nostres col.laboradors tant pel fet que els va permetre conèixer noves formes d’expressió, centrar idees i concretar conceptes, com pel clima de compenetració i d’entesa que es va crear entre els participants al curs. Les sessions eren esperades amb il.lusió pels nostres executius conscients de les millores professionals que el curs els proporcionava però també molt motivats per la major fluidesa en les relacions personals que s’anaven creant i que afavorien el treball d’equip. “

Raúl Jané (Director General de Cdirect: Agència de publicitat. Màrqueting directe)

“Lectura Vertical: Missatge emès, missatge rebut.
La Lectura Vertical és l’eina perfecta per reduir, definir i matisar la distància entre dos valors tan bàsics com explicar i entendre. Sembla obvi, però no ho és.
Lluny de la “interpretació” subjectiva de cada persona, dels matisos i imatges diverses que pot despertar un text en la ment de cada lector, la Lectura Vertical és quelcom més concret. Serveix per a centrar, definir i traduir el que diu i vol transmetre l’autor, ni més ni menys. I jo ho trasllado també a qualsevol tipus de conversa quotidiana. 
És un exercici clau per a millorar la comunicació en el més ampli sentit de la paraula, oral o escrita, i en tots els àmbits. T’ajuda a reflexionar sobre les paraules i el seu significat per evitar errors d’interpretació i, sobretot, per reduir la distància entre el missatge emès i el missatge rebut.
Segur que evites més d’un malentès i, a vegades, això costa molts diners a una empresa.
 Assegura’t que entenguin just el que vols que entenguin.”

Mònica Ventura (Responsable de l’àrea de promocions a VENCA)